KringloopvondstenWoonkamer ideeƫn

Marktplaats schatten, kringloop vondsten en vakantie souvenirs – Deel 12

By 02/02/2020 maart 10th, 2020 No Comments
marktplaats-kringloop-souvenirs

In de jubileumeditie van deze rubriek staat een vakantie souvenir centraal. Ik vind het altijd een hele kunst om zonder prullen weer thuis te komen, maar gelukkig hebben sommigen van jullie een neusje voor toffe souvenirs. Zo ook DaniĆ«lle en haar man, die met een echteĀ limited editionĀ weer naar huis gingen. Ben je net zo nieuwsgierig naar het verhaal als ik? Lees dan deze bijzondere blog!

 

Bron: Daniƫlle Boonstra

HUISJE, BOOMPJE, KATJE

Laten we eerst DaniĆ«lle wat beter leren kennen. Deze 44-jarige is getrouwd en heeft samen met haar man vier kinderen: Ć©Ć©n dochter van twintig, Ć©Ć©n zoon van zestien en een jongenstweeling van elf. Ook mag Muis niet vergeten worden en dat is haar kat! DaniĆ«lle verhuisde tweeĆ«neenhalf jaar geleden in dezelfde wijk van een rijtjeswoning naar een prachtige tweekapper. Het huis van de familie staat in Drenthe. De ouders hebben een timmerbedrijf en de vader van het gezin wordt al jaren ingehuurd door het buitenland. Dit betekent dat hij doordeweeks nooit thuis is en de kattenmoeder alleen is met Muis Ć©n de kids. Momenteel heeft DaniĆ«lle geen betaalde baan, zodat zij thuis kan blijven bij de vier kinderen. Daar is de basisschool maar wat blij mee, want daar zet ze zichzelf graag in. DaniĆ«lle is nota bene drie dagen in de week overblijfmoeder! Het zal jullie niet verbazen als ik vertel dat DaniĆ«lle graag met interieur bezig is. En opĀ haar InstagramĀ laat ze elke vrijdag in een fantastische flatlay haar liefde voor fashion zien. Deze bezige bij heeft sinds kort ook een spiegelreflexcamera, maar ze zegt zelf dat ze daar nog heel wat in te leren heeft!

Bron: Daniƫlle Boonstra

ANTIEKWINKELTJE

DaniĆ«lle komt elke vakantie wel thuis met een souvenir. In de zomer van 2019 was zij op vakantie in Bretagne, Frankrijk. In de stad vlakbij de camping zat een heel leuk boetiekje genaamdĀ Mic MacĀ en uiteraard moest deĀ interieurfreakĀ even naar binnen. Het was een antiekwinkeltje met meubels en accessoires, zoals oude cameraā€™s en mooie schoolplaten. Achterin de winkel spotte de speurneus onderin een kastje een grote kartonnen doos met daarop gedrukt: Mario Testino. En ik zal maar eerlijk bekennen dat deze naam mij niets zegt, maar deze fashionista herkende de naam direct! Mario Testino is namelijk een wereldberoemde modefotograaf. Helaas stond er geen prijs op de doos en liet DaniĆ«lle het erbij zitten, want het zou vast een kapitaal kosten.

Bron: Daniƫlle Boonstra

ANTIEKWINKELTJE DEEL 2

Een week later was de kattenmoeder nog altijd op vakantie in Bretagne, Frankrijk. Terwijl ze door de stad Lannion slenterden, moest er een tweede bezoekje aan het antiekwinkeltje gebracht worden. De doos lag er nog steedsā€¦ DaniĆ«lle en haar man openden voorzichtig de doos en daar bleek een spiksplinternieuw fotoboek in te zitten: een gelimiteerde en zelfs gesigneerde versie! In de doos zat ook nog een plexiglas hoes tegen het beschadigen, maar dan moest het boek vast en zeker heel duur zijnā€¦ De Drentse liet het boek toch maar liggen, maar haar man besloot de prijs te achterhalen en heeft het boek stiekem voor zijn vrouw gekocht!

Bron: Daniƫlle Boonstra

 

VAN LANNION TOT DE VAKKENKAST

Voordat de familie op vakantie vertrok naar Frankrijk, had Daniƫlle een vakkenkast besteld. Uiteindelijk heeft het fotoboek van Mario Testino daar een plekje gekregen. Via Marktplaats tikte ze nog een oude camera op de kop en die staat nu bovenop het fotoboek. Op vakantie heeft het boek veilig in de kledingkast van de caravan gelegen en is als laatste in de auto gelegd, zodat het niet kon beschadigen en de nieuwstaat in tact bleef. Daniƫlle is er als een kind zo blij mee en haar vrienden en familie vinden het ook allemaal een prachtig souvenir. Het fotoboek was een flinke uitgave voor een souvenir, maar het is een prachtige herinnering en dan is waarde onbelangrijk toch?

ā€‹

Bron: Daniƫlle Boonstra

Laat een bericht achter